Oplossingen

Koelen
Hoe werkt een airco? Een airconditioning maakt gebruik van de natuurkundige principes om warmte te onttrekken aan de lucht. Bij… Lees Meer

Oplossingen

Airconditioning

by | Koelen

Hoe werkt een airco?

Een airconditioning maakt gebruik van de natuurkundige principes om warmte te onttrekken aan de lucht. Bij het verdampen van een vloeistof neemt de airconditioning warmte op en geeft deze vervolgens (buiten) af bij het condenseren van de vloeistof. Een airconditioner haalt zo warme lucht uit de ruimte, verkoelt deze en blaast vervolgens de gekoelde lucht terug de kamer in.

Waarom een airco?

  • Airconditioning biedt niet alleen verkoeling tijdens warme dagen, maar kan ook de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Een airconditioner kan bijdragen aan een betere nachtrust, verhoogde productiviteit en algemeen welzijn.
  • Het plaatsen van airconditioning is minder ingrijpend dan een traditioneel verwarmingssysteem. Ideaal dus als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing voor verwarmen en koelen. 
  • Met een airconditioning die ook kan verwarmen, heb je meer flexibiliteit. Het kan zowel in de zomer als in de winter zorgen voor een optimaal comfort.
  • Een airconditioning kan per zone en/of ruimte bediend worden. Je hoeft dus niet alle ruimtes tegelijk te verwarmen of te koelen waardoor je je energieverbruik perfect naar je hand kan zetten.

Wij werken met airco’s van het merk Samsung en zijn erkend installateur.

1. Type airco

Samsung produceert vooral split airco’s.

*  single split airco
Wil je vooral 1 ruimte in je woning koelen, bv. je slaapkamer? Dan is een single split airco het meest aangewezen. Die bestaat uit 1 binnenunit die met koeltechnische leidingen aan 1 buitenunit wordt gekoppeld.

* multi split airco
Op een  buitenunit kan je ook meerdere binnenunits aansluiten. Zo kan je 2 tot 5 kamers koelen én verwarmen. In dat geval spreken we van een Samsung multi split airco

2. Soort binnenunit

Een binnenunit van Samsung kan je op verschillende plaatsen in je woning laten installeren. Naast de klassieke wandmodellen, bestaan er ook lage modellen en inbouwcassettes (éénweg/tweeweg/vierweg).  Je kan ook een toestel in het plafond inbouwen en met roosters de koeling in de kamer brengen.
Samsung biedt als enige naast de standaard reeks Luzon ook de comfort reeks aan voor tochtvrij koelen.

3. Koelvermogen

Samsung airco’s zijn verkrijgbaar met meerdere koelvermogens. Het is essentieel om een vermogen te kiezen op maat van de grootte en het isolatieniveau van de ruimte. Als vuistregel kan je 80 à 100W per m² nemen.  Een leefruimte van 40m³ kan je koelen met één indoortype 12 (3500W output)

4. Verschillende mogelijkheden volgens ieders budget

De Samsung wind-free reeks.  Tochtvrij comfort in de modus koelen.


Alle high wall en inbouwcasettes van de “comfort” reeks kunnen besteld worden met deze techniek.
Deze zorgt ervoor dat na het bereiken van de ingestelde temperatuur de klep sluit en de capaciteit integraal door 23000(!) kleine gaatjes in de omkasting, in de ruimte gelijkmatig wordt verdeeld zonder merkbare tocht.

Deze techniek biedt een verrassende meerwaarde voor wie gevoelig is voor koude luchtstromen.

Andere mogelijkheden uit de energiezuinige airconditioning reeks van Samsung:

Luzon: –  het budgetvriendelijk instapmodel met een minimaal verbruik,
              –  compacte afmetingen
              –  de good sleep functie: stille werking voor optimale nachtrust.

Cebu:   – beschikt over een bredere en verdere luchtuitblaas.
              –  Good sleep functie
              – Samsung smart Wi-Fi: eenvoudige bediening op afstand

5. Voordelen van een Samsung airco

Windfree airconditioning: een Samsung Windfree airco beschikt over duizenden microgaten. Die verspreiden de lucht gelijkmatig en zacht in de ruimte. Zo vermijd je het koude tochtgevoel dat je bij andere airco’s kan hebben. Dankzij die zachte verdeling van de aangevoerde lucht hoor je deze airco ook amper werken. Kortom, ideaal voor in de slaapkamer.

 ·  Koelen met artificiële intelligentie: sommige airco’s van Samsung zijn uitgerust met een AI Auto Comfort-functie. Dit systeem analyseert de omstandigheden in de ruimte en je gebruikspatronen. Op basis daarvan past de airco automatisch zijn temperatuur aan.

 ·  Samsung SmartThings-app: naast een systeem met artificiële intelligentie kan je een airco van Samsung natuurlijk ook gewoon bedienen met een app op je smartphone of tablet. Zo kan je altijd manueel de airco aan- en uitzetten, de temperatuur bijstellen, … Eender waar of wanneer!

·  Smart Inverter technologie: De “cruise control” optimaliseert het energieverbruik van uw buitengroep.
Het gevraagde vermogen aan de buitengroep is dus continu variabel in functie van de vraag van de binnen toestellen.  Buitengroepen werken hierdoor trillingsvrij met een minimum aan geluid en stroomverbruik.

·  Fraai design: airco’s van Samsung beschikken allemaal over een elegant en modern design. Zo komen ze in elk interieur tot hun recht. Bovendien zorgt dat ontwerp voor een bredere luchtuitlaat en een grotere filter om beter de lucht te kunnen zuiveren.

Het kiezen van de juiste airconditioning is altijd maatwerk!
Uw installatie wordt steeds samengesteld volgens uw specifieke wensen.
Omdat een lucht/lucht warmtepomp meer en meer ingezet wordt als verwarming (hoofd of bijverwarming), al dan niet in combinatie met zonnepanelen, is onder meer de isolatiegraad van uw woning van groot belang.
We komen daarom graag bij u thuis hiervoor studie maken en leggen graag uit hoe efficiënt het kan zijn om uw klimaatregeling ook te gebruiken in de tussenseizoenen om zo uw CV-installatie te ontlasten.

Samsung biedt u steeds 5 jaar waarborg op onderdelen en 2 jaar op arbeid.

Een combinatie met PV panelen kan de terugverdientijd van uw investering nog aanzienlijk inkorten.